marți, 1 iunie 2010

Ritul Scoţian Primitiv face primii paşi în România

Marea Ţinută festivă organizată în data de 16 Aprilie de către Marea Lojă Naţională Mixtă din România a marcat un moment istoric, prilejuit de înmânarea oficială a Patentelor pentru practicarea primelor patru grade ale Ritului Scoţian Primitiv Marelui Maestru Vlad Sauciuc, de către Prea Ilustrul Frate Andre Fages, co-fondatorul, alături de Robert Ambelain, în anul 1985, a Marii Loji a Ritului Scoţian Primitiv şi actualul Preşedinte Ad-vitam al Consiliului Orientului, structură ce are misiunea de a conserva şi dezvolta pe toate meridianele lumii acest Rit antic.
Astfel, Obedienţa noastră devine prima din Europa centrală şi de răsărit în care Fraţii şi Surorile pot lucra conform Ritualurilor ce ne-au fost înmânate. în mod solemn, cu acelaşi prilej.
În aceeaşi festivitate, Marele Maestru al M.L.N.M.R. a semnat Decretul provizoriu de constituire a Triunghiurilor Masonice "Robert Ambelain" din Timişoara şi "Andre Fages" din Deva, structuri care şi-au exprimat dorinţa de a se perfecţiona în acest Rit.
De asemenea, au fost adoptate şi alte măsuri care vizează extinderea Ritului Scoţian Primitiv atât pe teritoriul României, cât şi al ţărilor vecine.
Momentul culminant al Marii Ţinute a fost reprezentat de înmânarea Diplomei şi a Medaliei de Mare Maestru de Onoare Ad-Vitam al M.L.N.M.R. Prea Ilustrului Frate Andre Fages, ca şi a titlului de Mare Maestru Adjunct de Onoare Ad-Vitam al M.L.N.M.R. Ilustrului Frate Jean Alain D'Avray.